Världens största gamingcenter baseras på Microsoft Cloud

 

 

Space är ett digitalt kulturcenter i hjärtat av Stockholm. En fysisk mötesplats för den digitala generationen. Med över 400 spelstationer är Space världens största gamingcenter och erbjuder en unik mötesplats för unga i Stockholm.

Space

Gaming

Space använder Microsofts molnlösningar för att säkerställa en säker digital upplevelse för sina besökare och gamers. Bakom implementationen av it-miljön står vi på Zelly. Space har även valt att använda Microsoft datacenter i Sverige för att ge snabb och säker uppkoppling till e-sport- och gaming-arenan.

Den 27:e november 2021 öppnades dörrarna till något magiskt som bygger på Microsoft Cloud. Med över 400 spelstationer är Space världens största gamingcenter och erbjuder en unik mötesplats för unga i Stockholm. Ett fantastiskt kul, utmanande och unikt projekt där vi fått vara med, där partnerskap och samarbete varit succéfaktorn.

– För att kunna managera alla de här hundratals datorerna så kommer vi att använda oss av Intune och Autopilot. Och såvitt vi vet så är det den första e-sportarenan i världen som använder Intune och Autopilot och det är magiskt! Dessutom kommer vi kunna integrera den här lösningen med Power Platformen för att kunna schemalägga omstarter och göra massa coola grejer! säger André Isberg, Cloud Technician på Zelly.

Space använder Microsofts molnlösningar för att säkerställa en säker digital upplevelse för sina besökare och gamers. Bakom implementationen av it-miljön står vi på Zelly. Space har även valt att använda Microsoft datacenter i Sverige för att ge snabb och säker uppkoppling till e-sport- och gaming-arenan.

– Det här projektet har verkligen varit ett passionsprojekt. Samarbete är en av nyckelfaktorerna här, och vi har Microsoft, Epti, System verification , IT-stil och Viktor och Peter. Utan det här gänget så tror jag att det hade varit utmanande att öppna här om några dagar, säger Rickard Rosén, VD på Zelly.

Läs mer om projektet på Microsofts hemsida här: Nytt samarbete ska öppna dörrarna för nästa generations digitala talanger (microsoft.com)

Utmaning

Bygga världens största digital gamingcenter från grunden. IT fick sent i processen tillgång till lokalen där mycket skulle ske under en kort tidsperiod inför invigningen.

Lösning

Managerade enheter via Intune och Autopilot i en lösning integrerad med Power Platformen för att kunna schemalägga omstarter och göra massa coola grejer.

Resultat

Space använder en mordern Microsofts molnlösningar för att säkerställa en säker digital upplevelse för sina besökare och gamers.

– Man måste ju välja ett cloud och där blev Azure cloudet det bästa alternativet, för vi kunde använda alla tre delar. Vi kunde använda både storage, computing och workspace. Jag tror hela ligan, alla på Zelly varit inblandade i det här på det ena eller andra sättet och vi ser dem som fantastiska partners,
säger Victor Fredell, CIO PopHouse Entertainment Group.

Se fler av våra referenscase med andra kunder nedan

Teknologi som fick en startup att flyga!

IQ Fuel tillverkar och säljer en ny typ av funktionella sportdrycker utan koffein, taurin eller socker i, det är bara mentala fokusprodukter. De är en startup som flyger fram och behöver teknologi som flyger med dem!

IQ FUEL

Vinner kunder med Microsoft Azure som global plattform

Detail online är idag den enda leverantören i sin bransch som har valt att basera sin tjänst på Microsoft Azure, vilket har varit mycket uppskattat av kunder och bidragit till ökad tillväxt. Med tillväxten ökade Azure konsumtionen och vilket medförde att Detail online var i behov av kostnadsoptimering och proaktiv rådgivning av deras Azure miljö.

DETAIL ONLINE

Verktyg för att kunna stänga affärer på plats hos kund!

Försäljningsavdelningen hos Sortera har ständigt ett högt tempo, där möten kan komma på uppstuds. När man sitter ute hos en kund är det inte kul att koppla upp sig mot med VPN- koppling för att komma åt sitt CRM system. Sortera var i behov av en modern CRM lösning som enkelt kan nås både på kontoret men framförallt ute hos kund.

SORTERA