Microsoft har nyligen lanserat en ny AI-baserad kodassistent kallad ”Copilot” som utvecklats i samarbete med OpenAI. Copilot är utformad för att hjälpa utvecklare att skriva kod genom att använda maskininlärning för att föreslå och generera kodförslag.
Copilot kan användas i olika Microsoft-program för att underlätta och effektivisera arbetsflödet.

  • När Copilot används i Word, kan den både skriva, redigera, sammanfatta och skapa dokument samtidigt som användaren arbetar.

  • I PowerPoint kan Copilot hjälpa till att förenkla skapandeprocessen genom att omvandla användarens idéer från vanligt språk till en designad presentation.

  • Med Copilot i Excel kan användaren ta del av insikter, hitta korrelationer och skapa professionella datavisualiseringar på nolltid.

  • Copilot i Outlook kan hjälpa till att effektivisera och hantera inkorgen, vilket sparar användarens tid och gör det lättare att kommunicera.

  • När Copilot används i Teams, kan den transkribera möten i realtid och skapa att göra-listor eller påminnelser utefter vad som sades på mötet, vilket gör mötena mer produktiva.

  • Business Chat kan samla data från olika källor, såsom dokument, presentationer, e-post, kalender, anteckningar och kontakter, för att sammanfatta chattar, skriva e-post, hitta viktiga datum eller till och med skriva en plan baserad på andra projekt filer.

Enligt Microsoft kommer Copilot att lära sig och bli smartare över tiden genom att tränas på kundens data och innehåll, vilket gör att den kan leverera mer anpassat och förbättrat innehåll.