Idag den 8/3 är Internationella kvinnodagen. Varje år utser UN Women ett tema där årets tema är Jämställdhet för en hållbar framtid. Ett tema som passar bra in på Zellys vision att vara den marknadsledande molnleverantören med klimatsmarta molntjänster. Med mål att:

  • Förändra sättet hur man konsumerar klimatsmarta molntjänster.
  • Den självklara arbetsplatsen för drivna tjejer och killar som brinner för cloud
  • Ska vara i framkant med innovation, digitalisering och datadrivna beslut

”Det är såklart en högt uppsatt vision men jag känner att det är här Zelly AB verkligen kan vara med och bidra till den stora klimatfrågan. Visionen skapades när vi fick höra om att Microsoft skulle öppna upp hållbara datacenter i Sverige. Då var vår direkta reaktion att det här är något som var viktigt för Zelly som ledande Microsoft partner att vara en del av. Nu har vi som mål att flytta över alla våra kunder till det svenska datacenter. När det kommer jämställdhetsbiten har vi kommit en bit på vägen men vill såklart mer. När vi startade bolaget så var vi mansdominerat under dom första åren och det satta såklart prägeln på företagskulturen. Vi har under de senaste åren rekryterat in flera tjejer i organisationen samt i ledande positioner vilket har påverkat kulturen på ett positivt sätt och jag tror att vi har skapat en arbetskultur där både tjejer och killar som brinner för cloud kommer att trivas”, Säger Rickard Rosén VD för Zelly AB.

Enligt uppgifter från UN Women finns det en avgörande koppling mellan kön, social jämlikhet och klimatförändringar där slutsatsen är att utan jämställdhet i dag, förblir en framtid & jämställd framtid utom räckhåll. Läs mer om UN Womens uttalande här.

Internationella kvinnodagen är även en dag för att hylla kvinnorna i våra liv och på våra arbetsplatser. IT branschen har sedan start varit ojämställd där branschen tillsammans arbetar för att locka flera kvinnor till IT-yrket. Jämställdhet är en viktig fråga för oss på Zelly och vi är stolta att i nuläget ha 50% kvinnor i ledande positioner vilket är över branschstandard. Vi tror att kvinnligt ledarskap sätter en bra grund för att locka flera kvinnliga medarbetare till Zelly. Vi är även stolt partner till Microsoft som är i framkant med kvinnligt ledarskap och förebilder.

”Jämställdhet och hållbarhet är mina hjärtefrågor. Jag känner mig stolt att vara en del av IT-branschen som länge har arbetat med båda frågorna. Under min tid på Zelly har jag även fått jobba nära Microsoft som är en bra förebild när det kommer till detta. Jag är övertygad om att dessa frågor är viktiga för att vara en attraktiv arbetsplats som cloud talanger vill jobba på för att i sin tur gör vår vision möjlig att uppnå. Känner mig stolt över att jobba på Zelly och med dessa frågor”, säger Laura Johnsson HR & Kommunikationsansvarig på Zelly AB.