MICROSOFT TEAMS ERSÄTTER NU SKYPE FOR BUSINESS

Microsoft Teams är ett nytt chattbaserat verktyg i Office 365 som samlar personer, diskussioner, webbplatser och filer på en och samma plats. På så sätt kan du samarbeta enklare och effektivare.

Kommunicera enkelt

Chattfunktionen låter arbetsgruppen diskutera och utbyta erfarenheter med varandra. Givetvis transparent så att alla kollegor kan ta del av diskussionerna, men med möjlighet att starta privata diskussioner. Det finns även möjlighet till chatt via röst och video.

Nav för samarbete

Hubb för samarbete som samlar Word, Excel, PowerPoint, SharePoint, OneNote, Planner, Power BI och Delve på ett och samma ställe. Microsoft Graph är hubbens intelligenta nav som hjälper dig hitta och dela det materialet som är intressant just för tillfället

Integration med andra tjänster

Skräddarsy gruppens arbetshubb via inställningar som låter dig koppla relevanta dokument och molntjänster till en specifik arbetsgrupp. Det finns även stöd för öppna API, som t.ex. låter dig koppla in ett Twitter-flöde till arbetshubben.

Säkerhet i världsklass

Säkerhet är en utgångspunkt för Microsoft Teams. All data krypteras och följer samma säkerhetsriktlinjer som vi redan arbetar med för Office 365.

Vad är Microsoft Teams?

Teams är en komplett lösning för chatt och onlinemöten. Håll ljud-, video- och webbkonferenser och chatta med vem som helst i eller utanför organisationen. Teams gör det enkelt att arbeta i grupp. Redigera samtidigt och dela filer med populära 365-appar som Word, Excel, PowerPoint, OneNote, SharePoint och Power BI. Integrera appar från Microsoft och partnertjänster från tredje part och skräddarsy processen, öka samarbete och produktivitet.

Hur laddar jag ner Microsoft Teams?

Ladda ner Microsoft Teams här: https://teams.microsoft.com/downloads – tillgängligt för alla enheter!

Microsoft Teams vs Slack

Microsoft Teams och Slack kan många gånger kännas väldigt lika och se relativt lika ut exempelvis via sitt smarta sökfält, sina praktiska snabbkommandon och konversationstrådar (eller kanaler som de heter i Teams).  Men det är ganska många funktioner och integrationer som skiljer dessa åt. Här reder vi ut vad som skiljer dessa åt.

Pris: Både Microsoft Teams och Slack har gratis versioner, som kan vara ett bra alternativ för små företag som inte behöver så mycket funktioner. De dyraste planerna för verktyget ligger för både Microsoft Teams och Slack ligger på $12.50 per användare i månaden. Dock får du i dessutom övriga Office365 applikationer inkluderade i den kostnaden när du väljer Teams. Så för företag som redna har en Office 365 Business prenumeration kommer Teams inkluderad i licensen.

Integration med andra appar: Både Slack och Microsoft Teams kan integrera med ett flertal appar, där Slack kan integrera med flera externa appar än Microsoft Teams som bara kan integrera med ungefär 180+. Fördelen med Microsoft Teams är att de även kan integrera med Office365 appar, som exempelvis Outlook och Skype, vilket gör det enkelt att både ringa och maila från Teams. Teams har dessutom en ”tab-struktur” som gör det enkelt att se och komma åt vilka applikationer som integrerar med Teams.

Fildelning: Om ditt företag främst använder sig av Google Drive för fildelning, kan Slack vara att föredra men använder ditt företag istället Office365 är Microsoft Teams definitivt vinnaren. En riktigt smidigt funktion i Teams gällande fildelning är att du både kan visa och samarbeta i de olika filerna inuti Teams, ex. om du får ett Word-dokument, Excel-ark skickad till dig i Teams kan du enkelt redigera i Teams utan att behöva öppna Word eller Excel. Medan du som använder Slack istället måste ladda ner applikationen externt.

Teams vs Slack på andra enheter: Både Teams och Slack finns tillgängligt på alla enheter. Den stora skillnaden mellan de olika är att du genom Microsofts behörighanteringskomponent Intune enkelt kan hantera ditt företags mobila enheter, vilket gör att du alltid vet att sin företagsdata är skyddad och ger dig kontroll över dina mobila enheter och applikationer.

Kort och gott kan man säga att det beror lite på om ditt företag främst använder sig av Google Drive för fillagring eller Microsoft. Om ditt företag använder sig av Office eller Microsoft 365 varje dag är defintivt Microsoft Teams det bättre alternativet.

Med Teams kan vi enkelt kommunicera och skapa grupper när vi arbetar i projekt, vi kan även integrera Teams med andra program för att exempelvis dela ut arbetsuppgifter eller se vilken fas man ligger i olika projekt under en och samma plattform. På så vis förenklar Teams både det dagliga arbetet och sparar oss en hel del tid, där vi dessutom kommunicerar helt tryggt och säkert!

André IsbergCIO, Zelly