Ett mindre parkerat Parkman

 

De flesta personer som parkerat bilen i ett garage eller på en parkeringsanläggning har förmodligen någon gång bekantat sig med namnet Parkman. Parkman är ett svenskägt företag som driver åtskilliga parkeringsanläggningar och garage runtom i Sverige.

PARKMAN

Parkering

Parkman kände sig begränsade i sin tillgänglighet,då de hade en IT-miljö som var låst till kontoret. Lösningen blev att flytta ut Parkmans IT-miljö till Microsoft 365, där man skräddarsydde en arbetsplatslösning utefter Parkmans behov.

De flesta personer som parkerat bilen i ett garage eller på en parkeringsanläggning har förmodligen någon gång bekantat sig med namnet Parkman. Parkman är ett svenskägt företag som driver åtskilliga parkeringsanläggningar och garage runtom i Sverige.
En av Parkmans högsta prioriteringar inom företaget har alltid varit att förespråka god service, personlig kontakt och en strävan efter att alltid kunna erbjuda sina kunder marknadens senaste tekniklösningar. Men för att kunna erbjuda tillgänglighet och personliga relationer på det mest effektiva sättet blir en viktig del för Parkman att också kunna arbeta överallt. Detta var ett hinder för Parkman då deras IT-miljö var låst till kontoret. Man var på så vis beroende av att vara fysiskt på plats för att kunna utföra sitt arbete eftersom man annars saknade åtkomst till sina system.

Lösningen blev att flytta ut Parkmans IT-miljö till Microsoft 365 där man skräddarsydde en arbetsplatslösning utefter Parkmans behov. Och alla enkelt kunde kommunicera med varandra via verktyget Teams.

– I och med att mitt team har suttit både hemma och här på kontoret så har vi behövt en kommunikation,  , säger Elin Wainwright, för att alla ska kunna få samma information. Där har Teams varit en väldigt bra plattform. Detta har gjort att kunderna har upplevt att vi har samma information oavsett vem de kommer till, säger  Ann-Charlotte Sahlin, Kundtjänstchef, Parkman i Sverige AB.

 

Sedan implementeringen av Microsoft 365 kan de har Parkman fått en ökad produktivitet, där man numera kan arbeta överallt, när som helst och nå all information. Detta gör att man numera kan arbeta smartare och hinna med fler saker. Det är dessutom säkert och effektivt, där all data backas upp tryggt på tillförlitliga datacenter och den standardiserade arbetsplatsen sätts upp på minuter istället för dagar.
Lösningen har dessutom bidragit till en mer kostnadseffektiv och miljövänligare vardag, där de inte är beroende av att åka in till kontoret utan kan nå sina filer överallt från Microsofts applikationer. På så vis slipper de onödiga transportkostnader och onödiga miljöutsläpp.

Utmaning

Begränsade i sin tillgänglighet, hade en IT-miljö som var låst till kontoret.

Lösning

Lösningen blev att flytta ut Parkmans IT-miljö till Microsoft 365, där man skräddarsydde en arbetsplatslösning utefter Parkmans behov.

Resultat

Ökad produktivitet: Då Zelly Works skapar en förmåga att nå sitt skrivbord överallt och möjligheten att kunna arbeta var som helst, när som helst, har produktiviteten hos Parkman ökat och gör att de idag kan arbeta smartare och hinner med fler saker.

Säkert och effektivt: All data backas upp tryggt på tillförlitliga datacenter och den standardiserade arbetsplatsen sätts upp på minuter istället för dagar.

Kostnadseffektivt och miljövänligare vardag: Då Parkman idag inte är beroende av att vara på kontoret utan kan nå alla sina filer och applikationer var som helst sparar de in på både onödiga transportkostnader samt att de slipper orsaka onödiga miljöutsläpp.

–  I och med att mitt team har suttit både hemma och här på kontoret så har vi behövt en kommunikation,  , säger Elin Wainwright, för att alla ska kunna få samma information. Där har Teams varit en väldigt bra plattform. Detta har gjort att kunderna har upplevt att vi har samma information oavsett vem de kommer till, säger  Ann-Charlotte Sahlin, Kundtjänstchef, Parkman i Sverige AB.

 

 

 

Se fler av våra referenscase med andra kunder nedan

Världens största gamingarena baseras på Microsoft Cloud

Space använder Microsofts molnlösningar för att säkerställa en säker digital upplevelse för sina besökare och gamers. Bakom implementationen av it-miljön står vi på Zelly. Space har även valt att använda Microsoft datacenter i Sverige för att ge snabb och säker uppkoppling till e-sport- och gaming-arenan

SPACE

Tillväxt utan digital växtvärk!

I uppstartfasen av Disruptive Materials saknades infrastruktur och information delades med USB-sticka som hos många andra start-ups som arbetar med patent. Det var ingen bra grund att bygga bolaget vidare på och man såg ett behov att skapa en IT-miljö som de kunde växa med. Disruptive Materials tog beslut tidigt att lägga hela infrastrukturen i molnet istället för att bygga upp en egen IT-struktur, där valet föll på Microsoft Cloud.

DISRUPTIVE MATERIALS

Teknologi som fick en startup att flyga!

IQ Fuel tillverkar och säljer en ny typ av funktionella sportdrycker utan koffein, taurin eller socker i, det är bara mentala fokusprodukter. De är en startup som flyger fram och behöver teknologi som flyger med dem!

IQ FUEL