Tillväxt utan digital tillväxt

 

 

Disruptive Materials utvecklar innovativa produkter och lösningar baserade på avancerad materialteknik. Verksam inom Läkemedel, sportprodukter och kosmetik med produkter baserat på materialet Upsalite ®, ett mesoporöst magnesium karbonat.

DISRUPTIVE MATERIALS

Nanoteknik

I uppstartfasen av Disruptive Materials saknades infrastruktur och information delades med USB-sticka som hos många andra start-ups som arbetar med patent. Det var ingen bra grund att bygga bolaget vidare på och man såg ett behov att skapa en IT-miljö som de kunde växa med. Disruptive Materials tog beslut tidigt att lägga hela infrastrukturen i molnet istället för att bygga upp en egen IT-struktur, där valet föll på Microsoft Cloud.

Disruptive Materials är idag den enda leverantören i sin bransch som har valt att basera sin tjänst på Microsoft Azure, vilket har varit mycket uppskattat av kunder och bidragit till ökad tillväxt. Med tillväxten ökade Azure konsumtionen och vilket medförde att Detail online var i behov av kostnadsoptimering och proaktiv rådgivning av deras Azure miljö.

– Vi upplevde att molntjänster möjliggör extremt stor frihet i hur man arbetar. Vi arbetar även mycket med patent och all den data som ligger som grund i patent och som alla vet måste patentdata hållas ganska nära,  man måste ha full koll på vad som händer, den får inte spridas, inte ens avmisstag. Och allt eftersom vi jobbar mer med ISO-principer och tittar mer på kvalité och skerhet i ett mer formellt format, så upplever vi med att gå med en molntjänst fungerar extremt bra och faktiskt stödjer fullt ut alla de säkerhets- och kvalitetskrav,  säger Oskar Lund, CFO på Disruptive Materials.

Valet av en Microsoft 365 ger medarbetare frihet i sitt arbetssätt vilket möjliggör kreativitet och samverkan med universitet och partnerbolag. Genom att tidigt satsa på en molnbasserad IT-miljö har Disruptive Materials, trots stark tillväxt, aldrig upplevt digital växtvärk av de IT val som de har gjort.

Anställda kan arbeta vart som helst och får den friheten som behövs för att vara kreativa och produktiva i sitt arbete. Det är enkelt för medarbetare att samarbeta och kommunicera med kollegor, universitet och partnerföretag via smarta plattformar som exempelvis teams och planner. Anställda kan på ett säkert sätt arbeta med känslig patent-data men samtidigt ha en modern molnbaserad arbetsplats som stödjer det kreativa arbetssättet som behövs för att utveckla innovativa produkter. 

Utmaning

I uppstartfasen av Disruptive Materials saknades infrastruktur och information delades med USB-sticka som hos många andra start-ups som arbetar med patent. Det var ingen bra grund att bygga bolaget vidare på och man såg ett behov att skapa en IT-miljö som de kunde växa med. Eftersom bolaget samverkar nära forskningen fanns det även ett behov att erbjuda en flexibel arbetsplats som kan nås från universitet, hemifrån eller ett partnerföretag tillexempel.

Lösning

Disruptive Materials tog beslut tidigt att lägga hela infrastrukturen i molnet istället för att bygga upp en egen IT-struktur. Valet av en Microsoft 365 ger medarbetare frihet i sitt arbetssätt vilket möjliggör kreativitet och samverkan med universitet och partnerbolag. Genom att tidigt satsa på en molnbasserad IT-miljö har Disruptive Materials, trots stark tillväxt, aldrig upplevt digital växtvärk av de IT val som de har gjort.

Resultat

Frihet: Anställda kan arbeta vart som helst och får den friheten som behövs för att vara kreativa och produktiva i sitt arbete.

Samarbete: Enkelt för medarbetare att samarbeta och kommunicera med kollegor, universitet och partnerföretag.

 

Säkerhet: Anställda kan på ett säkert sätt arbeta med känslig patent-data men samtidigt ha en modern molnbaserad arbetsplats som stödjer det kreativa arbetssättet som behövs för att utveckla innovativa produkter.

– Vi har på ett flexibelt sätt kunnat växa väldigt snabbt tack vare dessa lösningar. Och vi har aldrig upplevt växtvärk som ett resultat av de IT-val vi gjort, vilket jag av erfarenhet vet är ganska ovanligt , säger Oskar Lund, CTO på Disruptive Materials.

Se fler av våra referenscase med andra kunder nedan

Världens största gamingarena baseras på Microsoft Cloud

Space använder Microsofts molnlösningar för att säkerställa en säker digital upplevelse för sina besökare och gamers. Bakom implementationen av it-miljön står vi på Zelly. Space har även valt att använda Microsoft datacenter i Sverige för att ge snabb och säker uppkoppling till e-sport- och gaming-arenan

SPACE

Teknologi som fick en startup att flyga!

IQ Fuel tillverkar och säljer en ny typ av funktionella sportdrycker utan koffein, taurin eller socker i, det är bara mentala fokusprodukter. De är en startup som flyger fram och behöver teknologi som flyger med dem!

IQ FUEL

Verktyg för att kunna stänga affärer på plats hos kund!

Försäljningsavdelningen hos Sortera har ständigt ett högt tempo, där möten kan komma på uppstuds. När man sitter ute hos en kund är det inte kul att koppla upp sig mot med VPN- koppling för att komma åt sitt CRM system. Sortera var i behov av en modern CRM lösning som enkelt kan nås både på kontoret men framförallt ute hos kund.

SORTERA