Microsofts nya Windows 10-skrivbord i Azure

By 4 juni, 2019 Blogg

I september förra året presenterade Microsoft sin nya lösning Windows Virtual Desktop (WVD) och för ca 2 månader sen presenterade dem den första tillgängliga förhandsversionen av WVD för alla kunder – nu ser vi framemot lansering under förhoppningsvis 2019 :s andra kalenderår!

Många företag är idag begränsade i sin rörlighet då de hanterar känslig data – med Windows Virtual Desktop öppnar Microsoft nu dörrarna för ditt företag att kunna nå din arbetsplats överallt. Med WVD kan du som företag enkelt nå ditt skrivbord överallt från alla enheter – oavsett tid och plats!
Windows Virtual Desktop är en Azure-baserad lösning som ger användaren möjlighet att få ett virtuellt Widnows 10 skrivbord och samtidigt få en inbyggd säkerhet och efterlevnad med Microsoft 365. Det är den enda infrastrukturen för virtuella klienter (VDI) som ger förenklad hantering, flera sessioner av Windows 10, optimeringar för Office 365 ProPlus och stöd för miljöer med Windows Server RDS (fjärrskrivbords-tjänster).
Windows Virtual Desktop består av Windows-skrivbord och Windows-appar som du levererar till användare och av hanteringslösningen som tillhandahålls av Microsoft som en värdtjänst på Azure. WVD integrerar dessutom med Microsoft 365 säkerhets- och hanteringsverktyg och flera applikationer från tredje part.

Varför Windows Virtual Desktop?

Tillgänglighet
– Arbeta var som helst, när som helst.

Säkert
– All data skyddas och lagras tryggt och säkert i Azure.

Flexibel och smidig användarupplevelse
– Användaren når enkelt sitt skrivbord från både PC, surfplatta och mobiltelefon!

I Windows Virtual Desktop har ni självklart möjlighet att installera egna program och applikationer så som ekonomisystem, säljstödverktyg, tidrapportering m.m.

Vill du veta mer om Windows Virtual Desktop? Tveka inte på att kontakta oss på sales@zelly.se så berättar vi mer!