Skip to main content

Tidig julklapp från Microsoft, nu släpps efterlängtade uppdateringar för Teams!

By 14 december, 2020Blogg

2020 har varit ett år som präglas av distansarbete och digitala möten. Microsoft har gett oss några tidiga julklappar med några efterlängtade nyheter för sin samarbetsplattform Microsoft Teams.

Robin Hedberg, Cloud Advisor på Zelly har listat sina topp 3 favorituppdateringar som har släppts den senaste tiden och beskriver nyttan med varje funktion.
  1. Noise Suppression är perfekt för vardags mötena när du sitter hemma och du inte vill dela med dig av restens av familjens bakgrundsaktiviteter som dammsugaren, barns lek med klossar eller saker som du själv gör i smyg under möten. Läs mer här hur du aktiverar och gör dina kollegor en tjänst och ställ in den här funktionen nu på en gång.
    Alternativet för att förhindra brus från Teams
  2.  Nu har Microsoft Teams fått en ny funktion som baseras på Microsoft Forms där man tryggt och smidigt kan använda Polls funktionen direkt i teams som underlättar vid till exempelt föreningssammankomster eller bolagstämmor. Kan även användas för Quiz på Digitala AW´s som har exploderat under året. Läs mer här och ta en funderare kring hur du skulle kunna använda den här nya funktionen.Prepare Poll.gif
  3. Sist men inte minst har den efterlängtade funktionen grupprum släppts som är ett viktigt komplement till den digitala mötesvardagen. Nu går det att dela upp mötet i mindre grupper. Utmärkt vid olika workshops, utbildningar och sociala aktiviteter som Fika eller Aw. Läs mer om hur du administrerar grupprum här.

Create Breakout room.png

Det mesta lutar åt att 2021 kommer fortsätta i 2020 digitala spår. Dessa nya funktioner kommer helt klart underlätta när vi nu ska avsluta detta år på bästa sätt men även få en flygande start på nästa. Läs mer om Microsoft Teams här!