Skip to main content

Nu reder vi ut skillnaden mellan Office 365 och Microsoft 365

By 28 september, 2018november 14th, 2018Blogg

Vi har under den senaste tiden märkt en stor förvirring bland våra kunder när vi ibland pratar om Office 365 och ibland om Microsoft 365 – detta med all rätt. Det är väldigt förvirrande och många gånger kan man nästan tro att Microsoft 365 och Office 365 är synonymer till varandra, vilket de förstås inte är. Därför ska vi nu en gång för alla reda ut vad dessa två tjänster innebär och framförallt skillnaderna mellan dem.

Om vi börjar med att reda ut vad de två olika tjänsterna faktiskt innehåller för något, utan att försöka gå in på en allt för teknisk nivå. Kan vi helt enkelt börja med att beskriva Office 365 som en prenumerationstjänst som du säkert redan känner till och har använt dig av någon gång. Det är helt enkelt en molnbaserad svit av produktivitetsappar – några exempel på dessa är Word, PowerPoint, Excel, Onedrive, SharePoint och Outlook och många fler såklart.

Medan Microsoft 365 istället är en paketerad lösning som visserligen innehåller Office 365 men även Enterprise Mobility Security (EMS) samt Windows 10.
Om man nu inte är påläst om vad Enterprise Mobility Security och Windows 10 innebär, blir man förmodligen inte så mycket klokare av vad det faktiska värdet för er som företag är i valet mellan Microsoft 365 och Office 365.

Vi ställer oss därför frågan; vilken lösning bör man som företag välja?

Office 365 är ett bra val med sina smarta appar som man kan nå både lokalt och online hjälper Office 365 företagen att både öka sin produktivitet och effektivitet. Men trots det erbjuder ändå Microsoft 365 ett betydligt högre värde för kunden – där de erbjuder hela Office-sviten inklusive företagspaketeringen Enterprise Mobility and Security (EMS) detta innebär att företagen får tillgång till ett flertal produkter för att hantera, dela och samtidigt skydda all information.
Med Microsoft 365 kan du helt enkelt få en smidigare och säkrare inloggning, du kan enkelt skydda dokument och information så det inte hamnar i orätta händer, något vi märkt att våra kunder värderar högt efter de nya GDPR-kraven. Du kan dessutom skydda dig mot både ransomware, virus och phishing samtidigt som du enkelt kan se till att användarna har säkerheten påslagen och uppdaterad.

Som inte detta vore nog får du dessutom Windows 10 som innehar högre säkerhet än Windows 7, mycket högre hastighet, bättre användargränssnitt och mycket mer.

Så om man som företag värdesätter att hålla både sin och kunders information helt säker är valet väldigt enkelt för vad vi rekommenderar.

Vill du veta om Microsoft 365? Läs mer om Microsoft 365 här!