Den 27:e november 2021 öppnades dörrarna till något magiskt som bygger på Microsoft Cloud. Med över 400 spelstationer är Space världens största gamingcenter och erbjuder en unik mötesplats för unga i Stockholm. Ett fantastiskt kul, utmanande och unikt projekt där vi fått vara med, där partnerskap och samarbete varit succéfaktorn.

– För att kunna managera alla de här hundratals datorerna så kommer vi att använda oss av Intune och Autopilot. Och såvitt vi vet så är det den första e-sportarenan i världen som använder Intune och Autopilot och det är magiskt! Dessutom kommer vi kunna integrera den här lösningen med Power Platformen för att kunna schemalägga omstarter och göra massa coola grejer! säger André Isberg, Cloud Technician på Zelly.

Space använder Microsofts molnlösningar för att säkerställa en säker digital upplevelse för sina besökare och gamers. Bakom implementationen av it-miljön står vi på Zelly. Space har även valt att använda Microsoft datacenter i Sverige för att ge snabb och säker uppkoppling till e-sport- och gaming-arenan.

– Det här projektet har verkligen varit ett passionsprojekt. Samarbete är en av nyckelfaktorerna här, och vi har Microsoft, Epti, System verification , IT-stil och Viktor och Peter. Utan det här gänget så tror jag att det hade varit utmanande att öppna här om några dagar, säger Rickard Rosén, VD på Zelly.

Läs mer om projektet på Microsofts hemsida här: Nytt samarbete ska öppna dörrarna för nästa generations digitala talanger (microsoft.com)

 

Intervju med Victor Fredell, Group Chief Information Officer, Pophouse Entertainment Group 

Varför valde Space egentligen Micorsoft och Azure? Och Zelly som partner?

– Man måste ju välja ett cloud och där blev Azure cloudet det bästa alternativet, för vi kunde använda alla tre delar. Vi kunde använda både storage, computing och workspace. Jag tror hela ligan, alla på Zelly varit inblandade i det här på det ena eller andra sättet och vi ser dem som fantastiska partners, säger Victor Fredell, CIO PopHouse Entertainment Group.