Skip to main content

Niclas Almgren tar över rollen som styrelseordförande och Rickard Rosén blir ny VD för Zelly AB

By 31 mars, 2021Blogg

2020 var ett år i tillväxtanda för Zelly där vi fick ta emot det ärofyllda priset som Årets SMB Partner av Microsoft för andra året i rad! Under året rekryterades även tio stycken nya medarbetare. Bokslutet landade på 46,5% i omsättningstillväxt med en omsättning på 51 miljoner kronor, ett resultat som är det bästa sen Zelly grundades för fem år sen och som ger ekonomiska förutsättningar att fortsätta utveckla företaget.

För att Zelly ska ta nästa steg i sin utveckling har en strategisk treårsplan tagits fram. Där bland annat fokus kommer vara att ha nöjda medarbetare och kunder samt ta positionering som en klimatneutral molnleverantör. Som en del i strategiarbetet tar Niclas Almgren över rollen som styrelseordförande. Niclas Almgren har arbetat som VD inom IT-branschen de senaste nio åren och tar nu nästa steg i karriären.

Efter en spännande resa som VD för Zelly under 15 månader, så känns det extra kul att lämna över stafettpinnen till Rickard som jag jobbat väldigt nära under min tid som VD och kommer att fortsätta göra. Att nu få axla rollen som ordförande känns som en spännande utmaning och jag ser fram emot att fortsätta vara med på Zelly-resan, säger Niclas Almgren.

Rickard Rosén blir Zellys nya VD. Han är en av grundarna i bolaget och har verkat i IT-branschen inom strategisk försäljning och affärsutveckling under de senaste 13 åren. Hans senaste roll på Zelly har varit som Alliance Manager & Senior Cloud Advisor. Han kommer bland annat ha fortsatt fokus på partnersamarbetet med Microsoft och affärsutvecklingen.

Jag är stolt över förtroendet och ser framemot att med en ny roll och tillsammans med medarbetare och styrelse, fortsätta att driva Zellys fantastiska resa framåt. Vi står inför en fas nu i bolaget där vi behöver fokusera ännu mer på förvaltning av verksamheten, förverkliga strategier samt fortsätta att addera värde och utveckla befintliga kunder med hjälp av Microsofts molntjänster, säger Rickard Rosén.

Rickard Rosén tillträder som VD den 1 april 2021 i samband med att Niclas Almgren blir styrelseordförande för Zelly AB.


För mer information, kontakta gärna:

Niclas Almgren, Styrelseordförande

niclas.almgren@zelly.se

073-519 24 23

Rickard Rosén, VD

rickard.rosen@zelly.se

073- 321 84 61