Skip to main content

Nu släpper Microsoft flera spännande nyheter för Teams!

By 5 november, 2019Blogg

Igår på Ignite kunde Microsoft avslöja ett flertal spännande nyheter för sin samarbetsplattform Microsoft Teams.

Exempelvis kunde vi se hur de kommer att göra det enklare att hantera konversationer, uppgifter och filer från andra Microsoft 365 applikationer. Det kommer bland annat att ske en ny integration mellan Outlook och Teams, där du enkelt kommer kunna flytta konversationer från din mail till chattar eller kanaler via endast ett knapptryck inne i Outlook-appen. Du kommer även kunna flytta dina konversationer från Teams in till ett mail.

Ytterligare en nyhet för Microsoft Teams som kommer att äga rum redan i början på nästa år, är popup-fönster. Där du enkelt kommer kunna öppna din konversationer, dokument och möten i ett nytt fönster inuti Teams.

Det kommer även att läggas till en applikation i Teams kallad, Uppgifter, där du får en enhetlig bild kring alla dina uppgifter och projekt som gör det enkelt för dig att  hantera gruppuppgifter, projektuppgifter och personliga uppgifter.

En av nyheterna  som förväntas rulla ut redan nästa vecka är privata kanaler, där du kommer kunna skapa kanaler med dina existerande teams och endast kan visas och nås av utvalda medlemmar av teamen.

Utöver detta satsar även Microsoft på mer effektiva möten, där du genom deras smarta Microsoft Whiteboard kommer kunna effektivisera samarbetet på mötena genom att dela en Whiteboard att skissa på inuti Teams. Även Live-bildtexter kommer att börja rullas ut som en förhandsvisning på engelska senare i år med planer på att expandera till andra språk i framtiden.

Nu har vi bara nämnt några av de uppdateringar som Microsoft släppt och det märks att Microsoft verkligen satsar på att få till den bästa samarbetsplattformen på marknaden för företag. Läs mer om alla uppdateringar här!

Läs mer om Microsoft Teams här!