Skip to main content

Kvinnorna på Zelly!

By 8 mars, 2021Blogg

Idag 8/3 är det internationella kvinnodagen där ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen uppmärksammas. Det är även en dag för att hylla kvinnorna i våra liv och på våra arbetsplatser. IT branschen har sedan start varit ojämställd och branschen tillsammans arbetar för att locka flera kvinnor till IT-yrket. Jämställdhet är en viktig fråga för oss på Zelly och vi är stolta att i nuläget ha 40% kvinnliga medarbetare vilket är över branschstandard. Vi är även stolt partner till Microsoft som är i framkant med kvinnligt ledarskap och förebilder.

För att inspirera flera kvinnor till IT-branschen har vi passat på att fråga våra kvinnliga medarbetare varför dom har valt IT-branschen och varför dom har valt att jobba på Zelly. Nedan kan du läsa vad kvinnorna på Zelly svarade på frågorna.


Laleh Törnqvist, Project Manager

Varför IT-branschen?
Jag har alltid haft ett genuint intresse av IT som jag ärvt av min pappa sedan jag var ett litet barn. Det finns bildbevis på när jag är 3 år gammal, år 1994, och sitter vid en gammal ”burk” och spelar ett datorspel.

Det intresset har jag aldrig riktigt släppt utan det har alltid följt med mig. När jag blev äldre fick jag hjälpa min synskadade pappa väldigt mycket, speciellt när det kom till datorn. Det var vårt gemensamma intresse och någonting väcktes inom mig – jag insåg hur viktig IT är och hur beroende man blir, som t.ex. synskadad, av att IT ska vara användarvänligt. Det här var ca år 2000-2002 och användarvänlighet var inte någonting jättevanligt på den tiden. Det ledde till att jag valde att börja jobba med IT och support som alltid haft väldigt höga krav på pedagogisk förmåga inom supporten då mitt fokus varit att få hjälpa och lära människor.

Varför Zelly?
Jag valde Zelly då det känns som ett ungt, dynamiskt och förändringspositivt företag, som har mycket fokus på områden som jag tycker är intressant, och med en blandad grupp av medarbetare. Det kändes positivt att många av medarbetarna är kvinnor, vilket jag upplever inte är så vanligt, speciellt när det kommer till väldigt tekniska och unga IT-bolag. Jag är van att jobba i en mansdominerad bransch så det är alltid roligt att få samarbeta med tech-tjejer också.


Madeleine Söderberg, Cloud Support Technician

Varför IT-branschen?
Jag hamnade i IT-branschen för att jag alltid har varit intresserad av datorer och teknik. Sedan kom utbildningen Cloud Engineer och jag kände direkt, det är detta som jag ska jobba med. Jag har hittat hem.

Varför Zelly?
Jag tycker att Zelly är ett fantastiskt företag med härligt surr och många härliga skratt. Vi är som en enda stor familj.


Isabelle Fröling, Cloud Support Technician

Varför IT-branschen?
Jag kom in i IT-branschen av ren slump men har sedan första stund gillat det! Jag älskar att jag ständigt får lära mig nya saker och utvecklas.

Varför Zelly?
Jag tycker att Zelly är en otroligt rolig arbetsplats där det är mycket som händer och finns ett enormt driv och engagemang. Sedan är vi ett väldigt skönt gäng här på Zelly och har väldigt roligt med varandra!


Jenny Wiebe Operation Manager

Varför IT-branschen?
Sista året på min master blev jag tillfrågad av några killkompisar varför jag hade sökt till Microsoft då jag 1. inte var teknisk eller 2.  inte kunde koda. Det var då jag bestämde mig för att motbevisa omgivningen, att man kan jobba i IT branschen trots att man inte kan koda eller är särskilt tekniskt.  Jag hade ett brinnande intresse att göra skillnad och jobba i framkant av teknologi som skulle göra skillnad. Efter fem år i IT branschen varav fyra år utomlands har jag sett och fått uppleva hur långt vi har kvar att gå innan vår bransch blir jämställd, men jag ser positivt på framtiden då jag varje dag inspireras av alla de fantastiska kvinnor och män som sida vida sida jobbar mot samma mål med lika rättigheter för alla.

Varför Zelly?
Hos Zelly kan jag 100% vara den jag är och jobba tillsammans med ett fantastiskt team som dagligen inspirerar mig och gör att jag skrattar på jobbet. Man ska ha roligt och trivas med sitt team, det är då man kan leverera sin fulla kapacitet och göra skillnad.


Amanda Hansson, Cloud Advisor

Varför IT-branschen?
Jag hade arbetat med försäljning i flera år i en helt annan bransch när jag började snegla åt IT-branschen. Jag möttes av visst ifrågasättande av mitt nya karriärval men ångrar det inte en sekund. IT-branschen innebär inte bara klassisk ”kodning” etc. och bevisade sig vara minst lika spännande och snabbförändlig som jag förställt mig!

Varför Zelly?
Jag kom in på Zelly lite av en slump, men möttes direkt av en härlig drivkraft, snabba beslut och ett team som var väldigt hungrig på ny teknik (och nya möjligheter)! Eftersom jag gillar högt tempo och eget ansvar passade det mig perfekt – idag är jag otroligt tacksam att jag får vara del av resan


Hanna Hellström, Inside Sales Advisor

Varför IT-branschen?
Jag är uppväxt i en familj där många jobbat på spännande företag och tjänster inom IT så jag har blivit inspirerad av det och har tänkt att det skulle kunna vara någonting för mig också!  Så när chansen dök upp tog jag den och det känns det verkligen kul att jag nu är en del av den här branschen. Om jag som tjej dessutom kan inspirera fler till mer jämställda arbetsplatser och kanske hjälpa fler tjejer att våga ta plats inom IT så är det verkligen ett plus!

Varför Zelly?
För att Zelly passar mig som person, jag blir utmanad, uppmuntrad och utvecklas varje dag i mitt jobb. Dessutom jobbar jag med fantastiska människor som gör jobbet extra roligt!


Emelie Karlsen, Ekonomi och Systemadministratör

Varför IT-branschen?
Hamnade i IT-branschen av en slump då jag var konsult och skötte ekonomin på Zelly innan jag blev anställd. Där började mitt intresse för IT att växa. Det är kul att arbeta i en bransch som hela tiden utvecklas och som är väldigt aktuell i dagens samhälle. Att vara med på resan och inte bara digitalisera Zelly, utan även våra kunder är så roligt.

Varför Zelly?
Jag var inhyrd som konsult först och märkte då vilken härlig stämning och gemenskap det är på Zelly. När jag sen fick erbjudande om att bli anställd på Zelly behövdes det inte mycket tid för att veta att det var rätt väg att gå. Även om det fortfarande är en mansdominerad bransch så är det inget som märks på Zelly. På Zelly känns det verkligen som jag går till jobbet och hänger med mina kompisar – vad kan vara bättre än det?


Katrin Andersson, CFO

Varför IT-branschen?
Den mest spännande och händelserika branschen jag har arbetat i. Älskar att man lätt kan digitalisera och effektivisera flöden och processer.

Varför Zelly?
Det är ett fantastiskt bolag som ser alla individer och vill utveckla människor! Och framför allt satsar på ett jämställt klimat.


Laura Johnsson, HR-Chef och TF Marknadschef

Varför IT-branschen?
Jag hamnade i IT-branschen av en slump vilket jag är otroligt glad över för att jag gillar att arbete i en snabbförändlig bransch med branschkollegor som brinner för digitalisering och nu på senaste åren även hållbarhet. Jag gillar även att vara med och utmana en traditionell mansdominerad bransch och vara med att skapa ett klimat där alla trivs.

Varför Zelly?
Jag tycker vi har en bra stämning internt på bolaget och vi är ett gäng som gillar att arbeta ihop. Under det senaste året har vi blivit flera tjejer som jobbar här vilket har efterlängtat. Jag har hört flera gånger från manliga kollegor att dom uppskattar dynamiken vi har nu. Vi har inte ett ”gubbigt/grabbigt” klimat som man har hört finns i branschen.

”Jag är otroligt stolt över våra kompetenta kvinnliga medarbetare som vi har på Zelly. Jag ser ett annat driv och dynamik i organisationen när vi rör oss mot en mer jämställd arbetsplats och det är så jag vill bygga Zellys kultur och framtid.” Niclas Almgren, VD Zelly